Χοιρινό με σέλινο

Χοιρινό με σέλινο

 01_Pork_with_celery

Υλικά συνταγής  για 4-6 άτομα


  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 κιλό σέλινα
  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • ½ κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση


  • Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μανταρινιού.
  • Πλένουμε καλά τα σέλινα.
  • Αφαιρούμε το κάτω μέρος με τις ρίζες (1 εκατοστό).
  • Αφαιρούμε το σκληρό μέρος των βολβών και κρατάμε το εσωτερικό μαλακό μέρος.
  • Κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια (2-3 εκατοστά)
  • Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και τα ξεπλένουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε το ξέπλυμα άλλες 2 φορές.
  • Τοποθετούμε 2 κατσαρόλες σε δύο μάτια της κουζίνας.
  • Στην πρώτη ρίχνουμε 2 -3 κουταλιές λάδι, και την  δεύτερη τη γεμίζουμε με  νερό μέχρι τη μέση.
  • Ανοίγουμε και τα δύο μάτια στο 2,5 (με μέγιστο το 3).
  • Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι, το μισό αλάτι, το μισό πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
  • Το αφήνουμε να βράσει 40 λεπτά.
  • Στην άλλη κατσαρόλα, μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα σέλινα.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και τα βγάζουμε.
  • Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι, το υπόλοιπο πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά όλα μαζί.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Φτιάχνουμε αυγολέμονο (δείτε εδώ) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Χρόνος παρασκευής:                                                     1 ώρα και 30 λεπτά


Συμβουλές


Ελέγχουμε πάντα το φαγητό μας στο τέλος μήπως θέλει λίγο ακόμα βράσιμο.

Πηγή: greekfoody.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου