Κουνέλι κρασάτο

01_Rabbit_in_wine_sauce

Υλικά συνταγής «Κουνέλι με ντομάτα και κρεμμύδι» για 4 άτομα


  • 1 κουνέλι (1 κιλό περίπου)
  • ½ κιλό αρετσίνωτο άσπρο κρασί
  • ½ κιλό κρεμμύδια
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 σπόρους μπαχάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση


  • Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.
  • Το στραγγίζουμε καλά, το λαδώνουμε  με το μισό λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε την φλούδα τους και τις χοντροκόβουμε.
  • Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
  • Ρίχνουμε το μισό από το λάδι που κρατήσαμε στο τηγάνι και ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 (μέγιστο ματιού το 3).
  • Μόλις κάψει το λάδι αλευρώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά (μέχρι να ροδίσουν).
  • Αφού τηγανιστούν τα βάζουμε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
  • Μόλις πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τα προσθέτουμε  στην κατσαρόλα με το κρέας.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε στο τηγάνι ½  κρασί.
  • Σβήνουμε το μάτι και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού  στην κατσαρόλα.
  • Ξεπλένουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο κρασί και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την δάφνη, το μπαχάρι και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
  • Ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 1 ώρα.
  • Κανονικά σε μία ώρα θα έχει πυκνώσει η σάλτσα και θα έχει βράσει το φαγητό.
  • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Συνοδεύεται με πατάτες σοτέ ή τηγανητές.


Χρόνος αναμονής:                                                          3-4 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης:                                                          1 ώρα και μισή
Πηγή: http://www.greekfoody.com/