7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη.

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ο 7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».
Στη φωτογραφία ο γενικός διευθυντής του μαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος.
Αγώνας που έχει αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη Θεσσαλονίκη, «γεννήθηκε» επίσημα το 2006 και διοργανώνεται την εαρινή περίοδο δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα. Φέτος θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου.
Διοργανωτές είναι ο ΜΕΑΣ Τρίτων με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ για πρώτη φορά φέτος υπάρχει και η αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ.
Η διαδομή του Μααθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικλες διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: Η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δ΄ρομου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται μέχρι το 30ό χιλιόμετρο.
Επίσης την ίδια μέρα (1η Απριλίου 2012) θα διεξαχθούν. ΑΓΩΝΑΣ 10.000 μ. ΑΓΩΝΑΣ 5.000 μ ΑΓΩΝΑΣ 1.000  μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.

Ο αγώνας 10χλμ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης.
The 10 km race start from the Municipal Stadium of Ampelokipi and finishes at the statue of Alexander the Great, at the beach of Thessaloniki.

Ο αγώνας 5 χλμ. διατρέχει τα τελευταία 5 χλμ. της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου με σημείο εκκίνησης στην Οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της Μενεμένης και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης.
The 5km road race runs the last 5km of the route of International Marathon "ALEXANDER THE GREAT" with starting point Monastiriou street at the height of Menemeni and finish point the statue of Alexander the Great, at the beach of Thessaloniki.

Ο Αγώνας των 1.000 μ. είναι αφιερωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος, μεταφέροντας το μήνυμα, μέσω των νεαρών αθλητών, ότι "ο αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος"
Έχει αφετηρία την παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα σας περιμένουμε είτε για να τρέξουμε μαζί είτε για να μας χειροκρο-τήσετε.
                                                                                              spathatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου