Σας “τρέχουν τα σάλια” στον ύπνο;

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία όταν ξυπνήσετε το πρωί και είστε με φίλους ή με το σύντροφό σας είναι τα σάλια στο μαξιλάρι (σιελόρροια). Υπάρχουν όμως απλοί τρόποι για να το καταπολεμήσετε.
Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες αισθήσεις! Ξυπνάτε και το μαξιλάρι σας είναι βρεγμένο και κρύο και εσείς… «γεμάτος» σάλια! Μην αισθάνεστε άσχημα. Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας «τρέχουν τα σάλια» όταν κοιμάστε είναι πολλοί!
Στους περισσότερους από μας συμβαίνει όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι. Εάν όμως κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνο!
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές πρακτικές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα να σας «τρέχουν» τα σάλια κατά την διάρκεια του ύπνου.
Πηγή: http://iatropedia.gr/

* Κοιμηθείτε ανάσκελα
* Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του ύπνου να αναπνεύστε από τη μύτη σας και όχι από το στόμα.
* Περιορίστε τη κατανάλωση αλκοόλ 
Δοκιμάστε βιοανάδραση και υπνοθεραπεία, αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακά. Η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που τρέχουν τα σάλια τους.
Μην ξεχνάτε ότι  το να σας «τρέχουν» τα σάλια στον ύπνομπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί επίσης να σχετίζεται και με άλλες παθήσεις. Καλό είναι να τοσυζητήσετε με τον οικογενειακό σας ιατρό και αν χρειασθεί, να σας χορηγήσει φάρμακα που μπορούν να ελέγχουν την παραγωγή του σάλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου