Κάντε ποδήλατο, απολαύστε την ομορφιά που σας προσφέρει!

Αναρωτηθείτε πόσοι από σας χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές, μικρές βόλτες ή δουλειές που έχετε να κάνετε. Άλλοι ζούμε σε χωριό, άλλοι σε μικρή ή μεγάλη πόλη. Ωστόσο όλοι μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, αρκεί να μπει στην κουλτούρα μας. Αν αναλογιστούμε ότι στις μεγαλουπόλεις του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, στο Άμστερνταμ κι αλλού οι άνθρωποι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων κάνουν ποδήλατο, τότε γιατί όχι κι εμείς στην Ελλάδα. Σκεφτείτε μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα: αποκτούμε οικολογική συνείδηση, και ελαφρύνουμε το περιβάλλον από καυσαέρια, γυμνάζουμε την καρδιά μας και γενικότερα το σώμα μας με τον λιγότερο επιβαρυντικό τρόπο, γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα ειδικότερα στις δουλειές στη γειτονιά ή στην αγορά. Και σίγουρα έχουμε καλύτερη διάθεση όταν δεν ψάχνουμε ώρες για παρκάρισμα. Η πόλη μας ομορφαίνει, και γλιτώνει από την ηχορύπανση. Φυσικά έτσι μειώνεται και το ποσοστό των ατυχημάτων.
Κι όμως μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει οι Έλληνες να το βάζουν στην καθημερινότητά τους. Μόνο το 5% των Ελλήνων χρησιμοποιούν ποδήλατο και αν σκεφτούμε ότι το 67% δεν έχει σκεφτεί καν ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει καταλαβαίνουμε ότι λείπει από τη γενικότερη κουλτούρα και τρόπο σκέψης μας. Μα να χρησιμοποιούμε 9 φορές την εβδομάδα αυτοκίνητο για απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου; Σε κάποιες πόλεις τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Μπράβο αξίζουν λοιπόν οι κάτοικοι της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Μεσολογγίου που κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά  χρησιμοποίησης ποδηλάτου.
Να συμπληρώσω ότι στο Νομό Καρδίτσης έχει γίνει καταπληκτική δουλειά και στον ορεινό όγκο της. Έχουν καθοριστεί όμορφες διαδρομές με ποικιλία στους συντελεστές δυσκολίας για τους λάτρεις του βουνού και του mountain bike.
Αν θέλετε να νιώσετε καλύτερα, πιο δυνατοί και ανεξάρτητοι και να θυμηθείτε ακόμη τα παιδικά σας χρόνια που είναι συνδεδεμένα με τη ποδήλατο βγάλτε το απ’ την αποθήκη (σίγουρα κάποιο θα υπάρχει) και καβαλήστε το!!!


???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου