Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

 

Υλικά συνταγής


  • 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κιλό πατάτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 λεμόνι (προαιρετικά)


Εκτέλεση


  • Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το μισό αλάτι, το μισό πιπέρι, την μισή ρίγανη, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο.
  • Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
  • Τις κόβουμε σε κομμάτια, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αλάτι, το υπόλοιπο πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη το χυμό του λεμονιού (προαιρετικά) και όλο το υπόλοιπο λάδι.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.
  • Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170ο. (Προσθέτουμε και το ανάλογο νερό)
  • Μετά από μία ώρα αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το ταψί και αφήνουμε τις πατάτες για άλλα 15 λεπτά.


Χρόνος παρασκευής:                                     100 λεπτά

Πάντα θυμόμαστε ότι φούρνος με φούρνο διαφέρει και ότι οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν.
Κάντε υπομονή να περάσει η νηστεία και μετά μμμμ....
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες κατά την παρασκευή επισκεφτείτε την
http://greekfoody.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου