Συλλογή χρησιμοποιημένων φαρμάκων.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Μην πετάς τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείς πια, κάποιοι τα έχουν
ανάγκη.
Ακόμα και ο πιο αδιάφορος άνθρωπος στη σημερινή Ελλάδα, ακόμα και κάποιος που το θέαμα τον αποκαρδιώνει και κάνει τα στραβά μάτια, δεν μπορεί να αποφύγει εύκολα την πραγματικότητα: τα χέρια που βυθίζονται στους κάδους απορριμμάτων για να βρουν φαγητό αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η ανεργία και η φτώχεια που είναι πλέον γεγονός στη χώρα μας, έχουν φέρει πολλούς συνανθρώπους μας σε απόγνωση. Άνθρωποι ανασφάλιστη, άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο είδη διαλυμένο σύστημα υγείας της χώρας, παιδιά μικρά που οι γονείς τους αδυνατούν και τα στοιχειώδη, ανήμποροι μετανάστες έχουν την ανάγκη μας όσο ποτέ.
Σε μια περίοδο όπου τα πάντα λιγοστεύουν, περισσεύει μια αμήχανη σιωπή. «Η Ελλάδα έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει γίνει πιο σιωπηλός σχετικά με πράγματα για τα οποία θα έπρεπε κανονικά να μιλάει, για τους άστεγους, την αυξανόμενη φτώχεια, την ανεργία, που με τους ρυθμούς που αυξάνεται σε λίγο καιρό, οι μισοί Έλληνες δεν θα εργάζονται, ανεβάζοντας κατακόρυφα την φτώχεια και την δυστυχία στην χώρα μας. Είναι ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας αυτούς, αλλά και στα παιδιά μας η δική μας βοήθεια μικρή η μεγάλη. Ο Χρονογράφος αντιλαμβανόμενος την σοβαρότατητα της κατάστασης αυτής, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, στηρίζει το έργο των γιατρών του κόσμου, και παρακαλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του λεκανοπεδίου Αμυνταίου να συμβάλουν και αυτοί. Το τελευταίο διάστημα τα πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, δέχονται έναν δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας, στους οποίους προσφέρετε πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα εντελώς δωρεάν, με αποτέλεσμα στην έλλειψη βασικών φαρμάκων. Οι άνθρωποι του Χρονογράφου παίρνουμε την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ταυτόχρονα συγκέντρωσης φάρμακων που έχετε χρησιμοποιήσει αλλά δεν χρειάζεστε πια. Καλούμε όλους τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας, αλλά και όλους τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε στα γραφεία της εφημερίδας. Τα φάρμακα θα αποστέλλονται στους Γιατρούς του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. ¨Όλοι εμείς που έχουμε την τύχη να ζούμε σε μικρές πόλεις της επαρχίας και η κρίση δεν μας έχει χτυπήσει την πόρτα σε τέτοιο βαθμό, θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως την τύχη αυτή δεν θα πρέπει ποτέ να την θεωρούμε δεδομένη. Παρακαλούμε όποιον θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει στην οργάνωση της πρωτοβουλίας αυτής να τηλεφωνήσει στο 6934 938 332 κ Μαρουφίδη διευθυντή του Χρονογράφου για αναλυτικότερη συνενόηση.
- ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΑ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
- ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΗΞΗΣ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
1) Aντιβιοτικά 2) Αντιπυρετικά 3)Αντιβηχικά 4)Αντιδιαβητικά δίσκια 5)Φάρμακα για το στομάχι 6)Δερματολογικές αλοιφές 7) Επιδέσμοι 8)Γάζες κλπ.
Πηγή: Χρονογράφος εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου