Βίντεο ντοκουμέντο και το τεχνικό πρόβλημα που πιθανότατα προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα


Μόσχα, Ρωσία
Την διαδικασία αναγνώρισης των σορών τεσσάρων μελών του πληρώματος του αεροσκάφους που βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας, κόπηκε σε τρία κομμάτια, συνετρίβη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο και έπιασε φωτιά ξεκίνησαν οι ιατροδικαστές.


Την ίδια ώρα μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν σοβαρά από τη συντριβή.

Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που ανήκει στην εταιρία Red Wings του Ρώσου μεγιστάνα Αλεξάντερ Λεμπέντεφ.

«Το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή θέση για την προσγείωση, αλλά για άγνωστο λόγο δεν σταμάτησε στην πίστα του αεροδρομίου» με αποτέλεσμα να συντριβεί στον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ο Αλεξάντερ Νεράντκο, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών.

Το αεροσκάφος επέστρεφε άδειο, μόνο με οκταμελές πλήρωμα, από την Τσεχία.

Το αεροσκάφος κόπηκε σε τρία κομμάτια, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η οδική αρτηρία που συνδέει το Κίεβο με το Βνούκοβο, τρίτο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως οι ειδικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο το δυστύχημα να προκλήθηκε από κακοκαιρία ή από λάθος του πιλότου και θεωρούν ως πιθανότερη αιτία κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Όμως ο ίδιος ο Λεμπέντεφ τόνισε χθες πως το αεροσκάφος είχε υποβληθεί πρόσφατα σε έλεγχο.

Πλάνα από το αεροπορικό δυστύχημα κατέγραψε η κάμερα οδηγού ενός διερχόμενου αυτοκινήτου και στη συνέχεια το βίντεο ανέβηκε στο YouTube. Στα πλάνα διακρίνεται τμήμα του αεροσκάφους να χτυπάει ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο δίπλα στο αεροδρόμιο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου