Καλή νέα αρχή!

Ο χρόνος μας αποχαιρέτησε. Φοβάμαι πως έφυγε περισσότερο φοβισμένος από ότι είμαι εγώ, πιο πολύ ταλαιπωρημένος από όσο είσαι εσύ, πιο νευρικός από ότι ήταν όταν ήρθε, παραπάνω πικραμένος, με μεγαλύτερο άγχος, στεναχώρια, πικρία, πόνο και λιγότερη ζεστασιά, ελάχιστες προσδοκίες, ελπίδες και οράματα. Όμως έφυγε και στο πόδι του άφησε μια νέα χρονιά -επίτηδες έβαλα γένος θηλυκό- που όλοι μας προσδοκούμε να φέρει κάτι καλύτερο. Η δική μου η ευχή για μια  καινούρια αρχή, είναι πολύ απλή αλλά και συνάμα τόσο ανθρώπινη και σημαντική.
 
"Η νέα χρονιά να φέρει στις καρδιές όλων μας αυτά τα συναισθήματα που νιώθει μια μάνα για το παιδί της, να μας γεμίσει με αγάπη, συμπόνοια, φροντίδα, στοργή, θαλπωρή, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, όσο ποτέ άλλοτε και να δημιουργήσει ένα πέπλο προστασίας από υγεία για όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα".
Γιατί τώρα πράγματι το έχουμε ανάγκη όλοι μας. Η εποχή που διανύουμε θυμίζει κάτι από τις παλιές δύσκολες εποχές που αφηγούνται οι παππούδες στα εγγόνια με τη μορφή παραμυθιού. Μακάρι να μην τις ζήσουμε ποτέ. Οφείλουμε όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σχέσεις μας με τον συνάνθρωπο, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και στο μόνο που να μοιάσουμε τελικά με τις αλλοτινές εποχές, να είναι η αγνότητα της ψυχής, η ειλικρίνεια (το μπεσαλίκι) και το έξω καρδιά των γονιών ή των παπούδων μας.
Να είστε όλοι καλά και να τα λέμε με κατά πλειονότητα χαρούμενα νέα.
Ας κάνουμε όλοι μαζί μια νέα καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου