Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και...

Χωρισμός: Πως να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου

14-09-2012
Ο χωρισμός είναι μία επίπονη και επώδυνη διαδικασία είτε τον προκάλεσες εσύ, είτε όχι. Υπάρχουν χωρισμοί που είναι τόσο δύσκολοι που μπορεί να χρειαστεί από μήνες μέχρι χρόνια για να επουλωθούν όλες οι πληγές. Υπάρχουν όμως και τρόποι, να επουλώσεις τις πληγές ευκολότερα...
Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι πως όλοι οι άνθρωποι έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και είναι λογικό να αισθάνεσαι σαν να έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου. Το παράπονο, η αίσθηση της απόρριψης, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μία
ματαιότητα στα πάντα, μία περιρρέουσα μελαγχολία, η παραίτηση από τον εαυτό σου αλλά και από τον έρωτα συνολικά, είναι μερικά μόνο από τα βασικά συναισθήματα, που μπορεί να σου γεννήσει ένας χωρισμός.
  1. Πέρασε χρόνο με τον εαυτό σου Κάνε την αυτοκριτική σου, σκέψου πού έφταιξες εσύ, τί συνέβη, προσπάθησε ουσιαστικά να βγεις καλύτερη από αυτή τη διαδικασία. Ακόμα και αν αυτός ο άνθρωπος έκανε την καρδιά σου χίλια κομμάτια, να είσαι σίγουρη πως ήρθε στη ζωή σου για κάποιο λόγο. Κάθε άσχημη εμπειρία, είναι ένα μάθημα, και προσπάθησε να βρεις μέσα από αυτό το χωρισμό, ποιό μάθημα ήθελε να σου δώσει η ζωή. Θα αισθανθείς μέσα από αυτή τη δοκιμασία ότι μεγαλώνεις, ότι ωριμάζεις, ότι ξέρεις περισσότερο πλέον τι θέλεις και τι όχι, και πως θα το κατακτήσεις. Και το πιο σημαντικό: Στο τέλος θα καταλάβεις ότι και μπορείς αλλά και ότι σου αξίζουν τα καλύτερα.
  2. Ανανέωση παντού Μετά από έναν επώδυνο χωρισμό μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να αλλάξεις και άλλους τομείς της ζωής σου. Μην καταπιέσεις τον εαυτό σου. Αν νιώσεις πως θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου, να αλλάξεις το χρώμα τους, να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι ή να αλλάξεις διακόσμηση στο σπίτι, απλά κάντο! Δες την τραυματική εμπειρία του χωρισμού, σαν μια διαδικασία αυτοβελτίωσης, που συμπεριλαμβάνει βελτιωτικές αλλαγές παντού, και που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου.
  3. Ανανέωσε τα ενδιαφέροντά σου Η περίοδος που οι άνθρωποι είναι μόνοι τους και όχι σε κάποια σχέση, είναι ιδανική για να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους. Αυτό κάνε και εσύ. Βρες ένα καινούριο χόμπι, ξεκίνησε γυμναστήριο, κάνε πράγματα που πάντα ήθελες και μη φρενάρεις τον εαυτό σου! Θα νιώσεις σαν να σου έχουν κάνει ένεση αυτοπεποίθησης!
  4. Πλησίασε πάλι τους ανθρώπους της ζωής σου Αν είχες κάνει το λάθος όσο ήσουνα σε σχέση να απομακρυνθείς από ανθρώπους σημαντικούς για σένα, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις, με το να τους πάρεις τηλέφωνο, να τους καλέσεις για καφέ ή φαγητό. Ακόμα καλύτερα διοργάνωσε μια βραδιά σπίτι σου, όπου θα τους καλέσεις. Περιποιήσου τους, μαγείρεψέ τους και πέρνα καλά. Έχει μεγάλη σημασία αυτό το δύσκολο διάστημα, να είσαι κοντά σε ανθρώπους που σε ξέρουν και όπου θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από το να λες λίγα, και ο άλλος απέναντί σου να καταλαβαίνει πολλά. Κάτι που συμβαίνει μόνο με τους πολύ δικούς μας ανθρώπους, και που θα σε γεμίσει απευθείας με αγαλλίαση και αυτοπεποίθηση.
  5. Βάλε τέλος. Και όταν λέμε τέλος εννοούμε τέλος Μην αφήνεις στο σπίτι αντικείμενα, φωτογραφίες, μικροπράγματα που να θυμίζουν αυτόν τον άνθρωπο. Μάζεψε ότι τον θυμίζει, αν θες να τα πετάξεις όλα, κάντο. Αλλιώς αποθήκευσέ τα κάπου, που δεν θα τα βλέπεις κάθε μέρα. Αν έχεις περάσει, ώρες, μέρες, μήνες συζητώντας την απαράδεκτή του συμπεριφορά, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις. Δεν σε βοηθάει πλέον, αν θέλεις πραγματικά να γυρίσεις σελίδα. Αν έχεις ξενυχτήσει, μεθύσει, υπερβάλλει σε κάθε επίπεδο και έχεις ακούσει ότι τραγούδι, βιβλίο, και ταινία χωρισμού υπάρχει, έχοντας κλάψει μερόνυχτα, ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου έχει κλείσει. Κράτησε τις όμορφες στιγμές και προχώρα πραγματικά. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση είναι η δυνατότητά τους να βάζουν τελεία όταν πρέπει να βάλουν τελεία. Όχι κόμμα, τελεία. Βάλε λοιπόν την τελεία, και μην ξεχάσεις να ξεκινήσεις την επόμενη πρόταση της ζωής σου με κεφαλαίο! Πηγή: shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου