Φτιάχνει διαστημικό σταθμό η NASA στην Καλαμάτα με 1 τρις δολάρια!


Την εγκατάσταση σταθμού της NASA στην Καλαμάτα απ' όπου θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης, προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. 


Παράλληλα θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός» που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για το θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για Πανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα μπορεί σύμφωνα να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. Η επιλογή της Καλαμάτας, εκτός του ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή γίνεται γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «διαστημικού τουρισμού».

Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».

Τ.Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου