Ρόδα τρακτέρ ανεξέλεγκτη στο δρόμο, κάνει νάζια!

Το είδαμε και αυτό. Πρωί Δευτέρας 12-03-2012, επάνω σε επαρχιακή οδό συχνής κυκλοφορίας, σε ώρα αιχμής τα μάτια μας καρφώθηκαν έκπληκτα πάνω σε μια τεράστια ρόδα γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ) να κόβει βόλτες πάνω στο οδόστρωμα.
Μετά από δύο-τρεις  νόστιμες φιγούρες κατέπνευσε σοβαρά τραυματισμένη, έχοντας χάσει όλο τον αέρα από μέσα της, ακριβώς στη μέση του δρόμου. Οι διερχόμενοι οδηγοί μόλις και μετά βίας μπόρεσαν να αποφύγουν τα χειρότερα, μια και η τεράστια ρόδα καταλάμβανε φαρδιά πλατιά το 1/3 του δρόμου. Θα μου πείτε και που είναι το περίεργο; Μπορεί σπάνια αλλά συμβαίνουν αυτά.
Θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά μην βιάζεστε ακόμα.
Το αξιοπερίεργο είναι πως το τρακτέρ συνέχισε να προχωράει ακάθεκτο, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Παρόλο που είχε γείρει επικίνδυνα στα αριστερά, παρόλο τον εκκωφαντικό θόρυβο που έβγαζε η τριβή της γυμνής ζάντας πάνω στην άσφαλτο, παρόλο που οι οδηγοί παρότρυναν τον αγρότη οδηγό να σταματήσει διότι "έχασε" τη ρόδα του, εκείνος συνέχιζε ακάθεκτος μέχρι που...τον χάσαμε από τα μάτια μας. Ευχόμαστε να έφτασε στον προορισμό χωρίς άλλα παρατράγουδα και ας μείναμε με την απορία "γιατί δεν σταμάτησε".
Σύμφωνα με εικασίες, το λάστιχο του άτυχου αγρότη, πρέπει να έσκασε λίγες εκατοντάδες μέτρα νωρίτερα. "Θα πάω σπίτι με σκαμένο λάστιχο και θα το φτιάξω εκεί", σκέφτηκε μάλλον ο άνθρωπος. Στην πορεία όμως η ζαβολιάρα η ρόδα, σοκαρισμένη από το όλο σκηνικό αποφάσισε να αποκολληθεί από τη ζάντα και να την εγκαταλείψει. Κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία, χωρίς μάλιστα να την αντιληφθεί ο οδηγός του ελκυστήρα, ο οποίος συνέχισε την πορεία του θεωρώντας ότι πηγαίνει απλά με σκασμένο λάστιχο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα είχε καταλάβει πως η ρόδα του έμεινε πίσω με πολύ μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει ατύχημα και δεν σταμάτησε να την πάρει ή τουλάχιστον να την βγάλει από το δρόμο!!!
Εδώ μάλλον δεν κολλάει η έκφραση ... "για να μπει στον ίσιο δρόμο" αλλά η έκφραση "για να βγει από τον ίσιο δρόμο". 
Ελπίζουμε στο μέλλον να μην αντικρύσουμε παρόμοια φαινόμενα που είναι για γέλια ή για κλάματα. Στο βιντεάκι που θα παρακολουθήσετε βρίσκεται η αυθεντική ένοχος και όχι καμιά φθηνή απομίμηση! Απλώς ξεκουράζεται στη θέση που βρέθηκε, μετά από την απομάκρυνσή της από περαστικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία του αρμόδιου Δήμου κινήθηκε τάχιστα μετά το συμβάν, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 


spathatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου