Καλλιεργώ Σπανάκια-Ρόκα

Καλλιεργώ Σπανάκια

Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Μαγειρεύεται με πολλούς διάφορους τρόπους.

Σπέρνω Σπανάκια

Τα σπανάκια τα ξεκινάμε σπέρνωντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα του κήπου. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό καιρό. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου.
Μπορείτε να τα σπείρετε με δύο τρόπους.
Οργανωμένα σε σειρές. Σε κάθε λάκο, βάλτε 3 με 4 σπόρους. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι περίπου ένα εκατοστό. Ο κάθε λάκος θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά. Η κάθε σειρά θα πρέπει να απέχει 30 με 40 εκατοστά.
Άτακτα. Στην περιοχή του κήπου που έχετε επιλέξει, ρίξτε το σπόρο με το χέρι. Με μία τσουγκράνα, ανακατέψτε το χώμα ώστε να καλυφθούν με χώμα οι σπόροι. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να βλασταίνουν, αραιώστε τα φυτά.
Οι σπόροι, ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία του εδάφους, βλασταίνουν σε 6 με 21 ημέρες.

Τι έδαφος χρειάζεται το σπανάκι;

Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9.
Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό.
Πηγή: kalliergo.gr

Πως να καλλιεργήσετε ρόκα!

Με τη ρόκα, τα πράγματα είναι πολύ απλά, αφού μπορείτε να σπείρετε ελεύθερα σε όλη την επιφάνεια του χώματος. Όταν εμφανιστούν τα νεαρά φυτά τα αραιώνετε έτσι ώστε το ένα να απέχει από το άλλο 5-6 εκατοστά.
Ποτίζετε ελεγχόμενα όποτε στεγνώνει το χώμα και κάθε τόσο κόβετε φύλλα για να φτιάξετε σαλάτες. Τα φυτά συνεχίζουν να παράγουν φύλλα μέχρι να ανθήσουν. Επειδή η ρόκα είναι μικρή μπορείτε να τη σπείρετε ακόμη και σε μια γλάστρα που φιλοξενεί ένα μεγάλο φυτό. Γύρω από ένα αναρριχώμενο για παράδειγμα. (Περίπου 45 μέρες μετά τη σπορά, κόβουμε απλά τα φύλλα για να πάρουμε την πρώτη παραγωγή και δεν ξεριζώνουμε το φυτό.)
Πηγή: http://www.themata4all.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου