Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια, που εκτός από εύκολα και γρήγορα, έχουν απίθανη γεύση. Τέλεια για πάρτυ!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αυγό
  • 1/2 φλυντζανιού γάλα
  • 1/4 φλυντζανιού ελαιόλαδο
  • αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή δυόσμο ή φρέσκα ρίγανη, άνηθο κ.λπ.)
  • 1 φλυντζάνι χοντροτριμμένο τυρί
  • 1/3 φλυντζανιού χοντροκομμένη φέτα (περίπου)
  • 1 φλυντζάνι αλέυρι
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουτερ
  • λίγο αλατάκι

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τον μαϊντανό (ή οτιδήποτε άλλο μυρωδικό αρέσει στον καθένα). Εγώ βάζω περίπου μια φούχτα μαϊντανό.
  3. Μετά προσθέτουμε το τυρί μας και την φέτα. Η φέτα να είναι σε μεγαλούτσικα κομματάκια ώστε όταν ψηθεί να μένει μέσα στο τυροπιτάκι.
  4. Το αλεύρι το έχουμε ήδη αναμείξει σε ένα άλλο μπωλ με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλατάκι. Το προσθέτουμε και αυτό σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  5. Προσοχή! Όχι πολυ ανακάτεμα, ίσα που να δέσουν τα υλικά.
  6. Ανακατέβουμε πάντα με μια κουτάλα.
  7. Γεμίζει περίπου 12 φορμάκια.
  8. Σε ατομικά φορμάκια περίπου 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρειάζεται ούτε μπλέντερ ούτε τίποτα!!! Τόσο εύκολη! Δεν λερώνεις καν πολλά σκεύη!!!
Την συνταγή αυτή είναι από το περιοδικό Χρυσές Συνταγές (τώρα Taste) αλλά όχι σε αυτή τη μορφή ακριβώς. Διαμορφώθηκε σιγά σιγά για να γίνει όπως μας αρέσει. Αν θυμόμαστε καλά η συνταγή έλεγε λιγότερο τυρί και μάλιστα κεφαλοτύρι. Εμείς το αντικαταστήσαμε με ότι τυράκι έχουμε στο σπίτι, βάζουμε και λίγο χαλλούμι τριμμένο, όπως και την φέτα. Επίσης, βάζουμε αρκετό μαϊντανό που μου αρέσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο δυόσμο, άνηθο κ.λπ. στην ποσότητα που σας αρέσει.
Δεν την έφτιαξα σε κέικ, διότι προτιμώ ιδιαίτερα τα ατομικά κεκάκια !!! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου