Η δύναμη των απλών πραγμάτων


Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι είναι αυτό που μας «ρίχνει» και τι μας «ανεβάζει».
 
Δεν θα ασχοληθώ αυτήν την στιγμή με το τι μας ρίχνει αλλά μόνο με το τι μας φτιάχνει τη διάθεση!
 
Σκεφτήκατε ποτέ ότι μερικά απλά, καθημερινά άλλη; Αν ναι ελάτε να τα αποκαλύψουμε μαζί….
και τόσο αγνά στοιχεία στη ζωή μας μπορούν να μας αλλάξουν διάθεση από τη μια στιγμή στην
Και είναι τόσο μα τόσο ανέξοδα !!!!!
 
Νιώθετε «πεσμένος»…… 
Πάρτε τηλέφωνο τον καλύτερό σας φίλο και μιλήστε μαζί του για δύο λεπτά. Για οποιοδή-ποτε θέμα. Δεν είναι απαραίτητο να του πείτε το πρόβλημά σας.
 
Ανοίξτε τα άλμπουμ φωτογραφιών σας ξεκινώντας από τα πιο παλιά. Περιέχουν κατά την πλειονότητά τους ευχάριστες αναμνήσεις που θα σας πλημμυρίσουν με πλούσια θετικά συναισθήματα και όχι μόνο.
 
Αφήστε -εφόσον είναι δυνατό- κάθε ενασχόλη-ση, για τουλάχιστον δύο ώρες και διαλέξτε ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον για περπάτη-μα, μόνος, χωρίς παρέα, έχοντας συντροφιά μόνο τα στοιχεία που σας προσφέρει απλόχερα η φύση.
 
Ζητήστε από κάποιον γνωστό σας να του προσφέρετε κάποια βοήθεια σε οτιδήποτε απλό χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Θα σας τονώσει.
 
Θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία και τα θελήματα που κάνατε στην γειτόνισσα την κυρία "Κατίνα" και το πόσο ευχάριστα νιώθατε τότε, όταν σας κερνούσε π.χ ένα γλυκάκι για τα ευχαριστώ. Πάτε λοιπόν σε μια γερόντισσα ή έναν γέροντα στη γειτονιά και προσφέρετε τη βοήθειά σας, όπως τότε τον παλιό καλό καιρό.
 
Συνεχίστε το αγαπημένο σας βιβλίο που είχατε αγοράσει πριν πολύ καιρό και αφήσατε στη μέση λόγω έλλειψης χρόνου. Θα σας χαλαρώσει!!!
 
Χαρίστε λίγα λουλούδια σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο άσχετα αν υπάρχει λόγος εορταστικός ή όχι. Θα τον ενθουσιάσετε και θα νιώσει κατά-πληξη που θα επηρεάσει θετικά και εσάς.
 
Αποφύγετε κάθε είδους επαφή με ανθρώπους αρνητικά σκεπτόμενους και γκρινιάρηδες που χαλούν τα κέφια…
 
Συνευρεθείτε με χαμογελαστούς ανθρώπους που εκπέμπουν θετική ενέργεια και παίξτε μαζί τους οτιδήποτε σας ευχαριστεί…
 
…… Και να που βρεθήκαε ψηλά να αγναντεύ-ετε με περηφάνια τα τόσα θαυμαστά που μας χάρισε ο καλός Θεούλης και τα πολλαπλά κα-τασκευάσματα που έφτιαξε ο θετικά σκεπτόμενος σύγχρονος Άνθρωπος!!!!
 
 Και θυμηθείτε. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την προσπερνάμε με κατήφεια και μελαγχολία. Η ζωή – μοναδική για τον καθένα μας – δόθηκε για να τη ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο έντονα και συναρπαστικά, με πάθος, ένταση και προπαντός χαμόγελο.
 
Χαλαρώστε και αν συμφωνείτε μαζί μου θυμηθείτε όλα τα παραπάνω και όχι μόνο. 

                                                                                                spathatos

1 σχόλιο: