Υλικά συνταγής «Κουνέλι με ντομάτα και κρεμμύδι» για 4 άτομα
- 1 κουνέλι (1 κιλό περίπου)
- ½ κιλό αρετσίνωτο άσπρο κρασί
- ½ κιλό κρεμμύδια
- ½ κιλό ντομάτες
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 3-4 σπόρους μπαχάρι
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.
- Το στραγγίζουμε καλά, το λαδώνουμε με το μισό λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε την φλούδα τους και τις χοντροκόβουμε.
- Πλένουμε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
- Ρίχνουμε το μισό από το λάδι που κρατήσαμε στο τηγάνι και ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 (μέγιστο ματιού το 3).
- Μόλις κάψει το λάδι αλευρώνουμε και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά (μέχρι να ροδίσουν).
- Αφού τηγανιστούν τα βάζουμε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
- Μόλις πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Τις σοτάρουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε στο τηγάνι ½ κρασί.
- Σβήνουμε το μάτι και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα.
- Ξεπλένουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο κρασί και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την δάφνη, το μπαχάρι και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό.
- Ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για 1 ώρα.
- Κανονικά σε μία ώρα θα έχει πυκνώσει η σάλτσα και θα έχει βράσει το φαγητό.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Συνοδεύεται με πατάτες σοτέ ή τηγανητές.
Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και μισή
Πηγή: http://www.greekfoody.com/