Υλικά για την συνταγή (συνοδευτικό για 4 άτομα).
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χταπόδι χωρίς να το αποψύξουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει το χταπόδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Ανοίγουμε το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε το χταπόδι να σιγοβράσει.
- Βράζουμε για μισή ώρα και δοκιμάζουμε. Αν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε, αλλιώς το αφήνουμε να βράσει και άλλο.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε την ποσότητα του νερού που υπάρχει στην κατσαρόλα και αν δούμε ότι κοντεύει να σωθεί προσθέτουμε και άλλο.
- Όταν βράσει το χταπόδι το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
- Το χταπόδι μας είναι έτοιμο.
Συμβουλές
Μπορούμε να βράσουμε και φρέσκο χταπόδι, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι έχει «χτυπηθεί» καλά ( το χτύπημα μαλακώνει το χταπόδι) γιατί αλλιώς δε θα βράζει με τίποτα. Αν δεν είμαστε σίγουροι τότε πρέπει να το βάλουμε στην κατάψυξη για μερικές ημέρες.
Το χταπόδι πρέπει να «πιεί» όλο σχεδόν το νερό μέσα στο οποίο βράζει. Μόνο έτσι θα διατηρήσει τη νοστιμιά του.
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα περίπου
Πηγή: http://www.greekfoody.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου