Xιονιάς και πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ της Κυριακής!

Δριμύτερο επανέρχεται το κρύο στην χώρα, ειδικά από το βράδυ της Κυριακής θα «τσακίσει» τα κοκαλάκια μας…

Για αυτό να ντύνεστε όσο πιο ζεστά μπορείτε και να είστε πάντα εφοδιασμένοι με ομπρέλα, μην σας βρει απροετοίμαστους η βροχή και γίνετε λούτσα!

Αναλυτικά για την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο με τοπικές βροχές πάνω από το Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά των νησιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και πολύ κρύο, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.


Οι 5 υψηλότερες θερμοκρασίες στις 14:00 το μεσημέρι θα είναι:

ΓΑΥΔΟΣ 16°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 15°C
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 15°C
ΤΥΜΠΑΚΙ 15°C
ΠΥΡΓΟΣ 14°C

Οι 5 χαμηλότερες θερμοκρασίες στις 14:00 το μεσημέρι θα είναι:

ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -2°CΦ
ΛΩΡΙΝΑ -1°C
ΜΕΤΣΟΒΟ -1°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ -1°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ -1°C

Τη Δευτέρα 16/1 στις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Ανατολική Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ανατολικής Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο, με μέγιστη ένταση τα 5-7 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε κατά τόπους ολικό παγετό.

Την Τρίτη 17/1 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ενώ παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα ακόμα και στην Αθήνα, χωρίς όμως η ένταση και η διάρκεια των χιονοπτώσεων να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο, με μέγιστη ένταση τα 5-6 μπ. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα επίπεδα της Δευτέρας.

Πηγή: meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου