http://greekfoody.com/el/pastry-making/36-cakes/336-banana-cake-with-dark-chocolate-chips
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Πηγή: http://greekfoody.com/el/pastry-making/36-cakes/336-banana-cake-with-dark-chocolate-chips
Κέικ μπανάνας με κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Υλικά συνταγής
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- ¾ φλιτζάνι του τσαγιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας
- 1 ½ μπανάνα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Καθαρίστε και κόψτε την μπανάνα σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπήστε το αυγό για 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε το αραβοσιτέλαιο και ανακατέψτε ξανά για περίπου 1 λεπτό.
- Μετά το αραβοσιτέλαιο ρίψτε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
- Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε για 15 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μεγάλη ταχύτητα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέστε και ανακατέψτε για 10 δευτερόλεπτα τα τσιπ σοκολάτας.
- Στο τέλος με τη χρήση μίας σπάτουλας προσθέτετε και ανακατεύετε την μπανάνα.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα μικρό φορμάκι κέικ.
- Ψήστε για περίπου 50 λεπτά μειώνοντας τη θερμοκρασία σ το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά
Πηγή: http://greekfoody.com/el/pastry-making/36-cakes/336-banana-cake-with-dark-chocolate-chips
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου