Τι θα φάμε αύριο. Κεικάκι φυσικά για πρωί και ύστερα βλέπουμε!

http://greekfoody.com/el/pastry-making/36-cakes/336-banana-cake-with-dark-chocolate-chips

01-Banana-cake-with-dark-chocolate-chips

Κέικ μπανάνας με κομματάκια μαύρης σοκολάτας


Υλικά συνταγής

 
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ¾ φλιτζάνι του τσαγιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας
  • 1 ½ μπανάνα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής


  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Καθαρίστε και κόψτε την μπανάνα σε μικρά κομμάτια.
  • Χτυπήστε το αυγό για 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για  περίπου 1 λεπτό.
  • Ρίξτε το αραβοσιτέλαιο και ανακατέψτε ξανά για περίπου 1 λεπτό.
  • Μετά το αραβοσιτέλαιο ρίψτε το γάλα και ανακατέψτε ξανά.
  • Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε για 15 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μεγάλη ταχύτητα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέστε και ανακατέψτε για 10 δευτερόλεπτα τα τσιπ σοκολάτας.
  • Στο τέλος με τη χρήση μίας σπάτουλας προσθέτετε και  ανακατεύετε την μπανάνα.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα μικρό φορμάκι κέικ.
  • Ψήστε για περίπου 50 λεπτά μειώνοντας τη θερμοκρασία σ το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Χρόνος προετοιμασίας:                                                                1 ώρα και 30 λεπτά

Πηγή: http://greekfoody.com/el/pastry-making/36-cakes/336-banana-cake-with-dark-chocolate-chips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου