Διαδραστικό τραπέζι υπέρ αφής 40 ιντσών
Λονδίνο


Η νέα γενιά του μαγικού τραπεζιού αφής Surface του αμερικανικού κολοσσού Microsoft είναι εδώ. Το υπερευαίσθητο τραπέζι SUR40, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την νοτιοκορεατική Samsung και χάρη στην τεχνολογία PixelSense είναι ικανό να αντιλαμβάνεται 50 αγγίγματα τη στιγμή.
«Γαργαλίστε» το τραπέζι
Πρόκειται για μια οθόνη αφής Full HD μεγέθους 40 ιντσών της οποίας η διαδραστική επιφάνεια, πέρα από τα δάκτυλα των χρηστών, αναγνωρίζει στυλό, φωτεινά pointers (που χρησιμοποιούνται σε παρουσιάσεις) και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο τοποθετείται επάνω σε αυτήν. Στο κάτω μέρος της, η SUR40 είναι εξοπλισμένη με έναν πανίσχυρο ηλεκτρονικό υπολογιστή πάχους τεσσάρων ιντσών.
Το μυστικό πίσω από την υπερευαισθησία του νέου διαδραστικού τραπεζιού αφής, σύμφωνα με τις κατασκευάστριες, οφείλεται στις πολλαπλές στρώσεις αισθητήρων που κρύβονται στο εσωτερικό του, καταργώντας έτσι τη χρήση καμερών.
Όπως έχει ανακοινωθεί, το SUR40 θα συνοδεύεται από πληθώρα εφαρμογών, που θα επιτρέπουν – μεταξύ άλλων – στους χρήστες να ζωγραφίζουν ή ακόμη να μεταποιούν φωτογραφίες και στη συνέχεια να τις «φορτώνουν» απευθείας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως π.χ. το Facebook.
Σύντομα διαθέσιμο
Η οθόνη-«χαμαιλέοντας» έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χώρου. Έτσι, μπορεί να τοποθετηθεί σε τέσσερα πόδια, να κρεμαστεί σαν πίνακας στον τοίχο ή να ενσωματωθεί σε κάποια κατασκευή.
To Surface SUR40, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «Popular Science» ως η καλύτερη από τις νεότερες συσκευές (Βest of What’s New), είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία προς περίπου 9.000 ευρώ.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου