Γαριδομακαρονάδα

01_Pasta_with_shrimp

Γαριδομακαρονάδα




Υλικά συνταγής «Γαρίδες με μακαρόνια» για 7 μερίδες


  • 400 γραμμάρια γαρίδες (κατεψυγμένες - καθαρισμένες)
  • 500 γραμμάρια μακαρόνια
  • 2 κρεμμύδια (ξερά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι (+1/2 κουταλάκι του γλυκού για τα μακαρόνια)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη) πελτέ ντομάτας (ή μία ντομάτα φρέσκια)
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο


Εκτέλεση


  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε σε  μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό.
  • Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο.
  • Μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε μέσα τρις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν 5  λεπτά.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα  από την φωτιά και   στραγγίζουμε τις γαρίδες.
  • Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, την στεγνώνουμε και την ξαναβάζουμε   στο μάτι της κουζίνας.
  • Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 2,5 (με μέγιστο το 3).
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι.
  • Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τις γαρίδες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και 2 ποτήρια νερό.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα λίγο πιο πάνω από την μέση και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο αλάτι στην κατσαρόλα.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15  λεπτά.(Σε κάθε περίπτωση δοκιμάζουμε ανάλογα και με το γούστο μας)
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.


Χρόνος παρασκευής:                                                     50 λεπτά


Συμβουλές


Προσοχή στην ποσότητα νερού που θα υπάρχει κατά την τελευταία φάση του μαγειρέματος διότι χρησιμοποιούμε για όλα 1 κατσαρόλα.

ΠΗΓΗ: http://www.greekfoody.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου