Γαριδομακαρονάδα
Υλικά συνταγής «Γαρίδες με μακαρόνια» για 7 μερίδες
- 400 γραμμάρια γαρίδες (κατεψυγμένες - καθαρισμένες)
- 500 γραμμάρια μακαρόνια
- 2 κρεμμύδια (ξερά)
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι (+1/2 κουταλάκι του γλυκού για τα μακαρόνια)
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη) πελτέ ντομάτας (ή μία ντομάτα φρέσκια)
- ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο.
- Μόλις ζεσταθεί το νερό ρίχνουμε μέσα τρις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε τις γαρίδες.
- Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, την στεγνώνουμε και την ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 2,5 (με μέγιστο το 3).
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι.
- Μόλις κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, τις γαρίδες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας και 2 ποτήρια νερό.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα λίγο πιο πάνω από την μέση και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο αλάτι στην κατσαρόλα.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά.(Σε κάθε περίπτωση δοκιμάζουμε ανάλογα και με το γούστο μας)
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.
Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά
Συμβουλές
Προσοχή στην ποσότητα νερού που θα υπάρχει κατά την τελευταία φάση του μαγειρέματος διότι χρησιμοποιούμε για όλα 1 κατσαρόλα.
ΠΗΓΗ: http://www.greekfoody.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου