Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο
Υλικά συνταγής
- 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 φέτα ψωμί
- 1 κιλό πατάτες
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, το μισό αλάτι, το μισό πιπέρι, την μισή ρίγανη, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο.
- Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αλάτι, το υπόλοιπο πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη το χυμό του λεμονιού (προαιρετικά) και όλο το υπόλοιπο λάδι.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170ο. (Προσθέτουμε και το ανάλογο νερό)
- Μετά από μία ώρα αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το ταψί και αφήνουμε τις πατάτες για άλλα 15 λεπτά.
Χρόνος παρασκευής: 100 λεπτά
Πάντα θυμόμαστε ότι φούρνος με φούρνο διαφέρει και ότι οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν.
Κάντε υπομονή να περάσει η νηστεία και μετά μμμμ....
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες κατά την παρασκευή επισκεφτείτε την
http://greekfoody.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου