Barcodes - Γραμμικοί κώδικες ανάγνωσης. Στηρίζω τα προϊόντα της χώρας μου!

Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγορά-ζουμε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδι-κών barcode.
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.
Αλλάζοντας έτσι λίγο τις καταναλωτικές μας συνήθειες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στους υπάρχοντες όρους εμπορίου και όχι μόνο. Η σημερινή δύναμη των κρατών βασίζεται στη δύναμη του εμπορίου και της οικονομίας.
Εσείς σε ποιας οικονομίας την ανάπτυξη συμβάλετε με τις αγορές σας;


Τα τρία πρώτα ψηφία δηλ. το 520, δηλώνουν ότι το προϊόν έχει χώρα προέλευσης την Ελλάδα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε σε ποιες χώρες ανήκουν οι τριψήφιοι αριθμοί και κατά συνέπεια από ποιες χώρες προέρχονται τα αντίστοιχα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε.


  • Σκεφτήκατε ποτέ πόσο σημαντικό για την χώρα μας και κατά συνέπεια για εμάς τους ίδιους είναι να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα; 
  • Συζητήσατε με τους οικείους ανθρώπους σας πόσες νέες θέσεις εργασίας θα ανοίγανε εάν όλοι μας αγοράζαμε ελληνικά προϊόντα;
  • Αναρωτηθήκατε ποτέ μήπως  κινδυνεύει να χαθεί η εργασία σας ή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου, επειδή έχουμε κατακλυστεί από χιλιάδες ξένα προϊόντα ενώ έχουμε αντίστοιχα ελληνικά -πιθανότατα και καλύτερα ποιοτικά, ίσως ναι... πιο ακριβά- και δεν τα στηρίζουμε, ενώ τα παράγουμε εδώ, στην ταλαιπωρημένη χώρα μας, με τα δικά μας ροζιασμένα χέρια;
Αν απαντήσατε έστω και ένα ΝΑΙ στα παραπάνω ερωτήματα, τότε είναι καιρός να αρχίσετε να κοιτάτε τα barcodes πάνω στα προϊόντα και να διαλέγετε αυτά που πιστεύετε ότι πρέπει να αγοράσετε. Μην δίνετε σημασία ποιος έχει την εταιρία ή από που έρχεται η πρώτη ύλη. Είναι 520; Άρα η χώρα παραγωγής του είναι η Ελλάδα. Τιμήστε το!
Αναρωτηθήκατε πόσα δις θα "πέφτανε" στην αγορά εάν αγοράζαμε όλοι μας για έναν ολόκληρο μήνα μόνο ελληνικά προϊόντα;
(Προωθήστε το στους γνωστούς σας για να γίνουμε όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου