Υλικά συνταγής «Κεφτέδες» για 3-4 άτομα
- 500 γραμμάρια κιμά (μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό κρέας)
- 250 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κλωναράκι δυόσμο
- 1 κλωναράκι μαϊντανό
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι για το τηγάνισμα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τον κιμά
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
- 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά.
- Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, την στύβουμε και την βάζουμε και αυτή στη λεκάνη.
- Σπάμε το αυγό και ρίχνουμε το περιεχόμενο στην λεκάνη.
- Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
- Ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 (με μέγιστο το 3)
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσόξανθο χρώμα.
- Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στο τηγάνι 1 -2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Αδειάζουμε το κρεμμύδι στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά καλά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μάζα σφιχτή.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και ανοίγουμε το μάτι στο 2,5.
- Χύνουμε στο τηγάνι το λάδι για το τηγάνισμα.
- Σε ένα πιάτο αδειάζουμε το αλεύρι και το απλώνουμε.
- Μόλις κάψει το λάδι κατεβάζουμε τον διακόπτη του ματιού στο 2.
- Με τα χέρια μας πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε στο τηγάνι.
- Αφού τηγανιστούν οι κεφτέδες από τη μία πλευρά (4-5 λεπτά) τους γυρίζουμε και από την άλλη. Μετά από 3-4 λεπτά βγάζουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
Πηγή: http://www.greekfoody.com/
Το δοκίμασα και όντως βγήκε τέλειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλειδαράς Αργυρούπολης Σπανός