Κεφτεδάκια τηγανητά με τυρί και δυόσμο

01_Fried_meatballs

Υλικά συνταγής «Κεφτέδες» για 3-4 άτομα


  • 500 γραμμάρια κιμά (μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό κρέας)
  • 250 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κλωναράκι δυόσμο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τον κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο
  • 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση


  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Βάζουμε  σε μια λεκάνη τον κιμά.
  • Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, την στύβουμε και την βάζουμε και αυτή στη λεκάνη.
  • Σπάμε το αυγό και ρίχνουμε το περιεχόμενο στην λεκάνη.
  • Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
  • Ανοίγουμε το μάτι στο 2,5 (με μέγιστο το 3)
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσόξανθο χρώμα.
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε στο τηγάνι 1 -2 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Αδειάζουμε το κρεμμύδι στη λεκάνη.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά καλά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μάζα σφιχτή.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και ανοίγουμε το μάτι στο 2,5.
  • Χύνουμε στο τηγάνι το λάδι για το τηγάνισμα.
  • Σε ένα πιάτο αδειάζουμε το αλεύρι και το απλώνουμε.
  • Μόλις κάψει το λάδι κατεβάζουμε τον διακόπτη του ματιού στο 2.
  • Με τα χέρια μας πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος της αρεσκείας μας, τους αλευρώνουμε  και τους τοποθετούμε στο τηγάνι.
  • Αφού τηγανιστούν οι κεφτέδες από τη μία πλευρά  (4-5 λεπτά) τους γυρίζουμε και από την άλλη. Μετά από 3-4 λεπτά βγάζουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας, πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.


Χρόνος παρασκευής:                                                     40 λεπτά
Πηγή: http://www.greekfoody.com/

1 σχόλιο: