Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι:
Τρεις φορές περισσότερο κινδυνεύει μια 35χρονη από τη «νόσο των καπνιστών» (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ΧΑΠ) σε σύγκριση με τον καρκίνο του μαστού –τη νόσο που φοβίζει περισσότερο τις γυναίκες-, ενώ αντίστοιχα ένας 35χρονος
άνδρας κινδυνεύει τρεις φορές περισσότερο από την ΧΑΠ σε σχέση με τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με τη καναδική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό.
Καλό είναι να θυμόμαστε αυτά τα στοιχεία όλο το χρόνο και όχι μόνο στις 16 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα για τη ΧΑΠ, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι το 2030 θα είναι τρίτη αιτία θανάτου διεθνώς.

 
Ήξερες ότι:
Ο εγκέφαλος των αισιόδοξων ανθρώπων επεξεργάζεται τα δεδομένα που ενισχύουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων και υποτιμά ή σχεδόν αγνοεί τα αρνητικά δεδομένα, ακόμη και αν είναι 100% αντικειμενικά. Αυτά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό. Το μειονέκτημα αυτής της εγκεφαλικής λειτουργίας είναι η υποτίμηση του κινδύνου, αλλά το πλεονέκτημα, σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι ότι οι αισιόδοξοι είναι μακροβιότεροι σε σύγκριση με τους απαισιόδο-ξους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου